Tarihçe

09.05.2016 1193

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi: Tarihte FİZME adıyla bilinen belde, sonraki zamanlarda FİZME-İ ÜLYA (Aşağı Fizme)ve FİZME-İ SÜFLA (Yukarı Fizme) adını almıştır. ''Fizme'' kelimesi Arapça kökenli olup ''olgun adamlar'' manasına gelmektedir. Belde daha sonraları Aşağıdamlalı Köyü ve Yukarıdamlalı Köyü olarak ikiye ayrılmıştır. Yukarıdamlalı Köyü, 24.12.1995 tarihinde Belediye Teşkilatı kurularak Yukarıdamlalı Belediyesi adını almıştır. Beldede Dereköy Mahallesi, Kuzbahçe Mahallesi, Fatih Mahallesi, Pelitli Mahallesi adları altında dört mahalle ve dört muhtarlık bulunmaktadır. Kumru'ya 8 km, Korgan'a 8 km uzaklıkta bulunan beldemizin son nüfus sayımına göre 2498 nüfusu bulunmaktadır. Okulumuz Merkez Mahalle olan Dereköy Mahallesi'nde bulunmaktadır. 1956 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayarak ''YUKARIDAMLALI İLKÖĞRETİM OKULU''adını almıştır.2002 yılına kadar birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmış olup bu tarihten sonra 8 yıllık eğitim-öğretime başlanmıştır. Okulumuz 8 yıllık İlköğretim Okulu olarak ilk kez 2003 yılında, Yukarıdamlalı Belediye binası bünyesinde hizmete açılmıştır. 10 derslik olarak öğretime başlamıştır. Okulumuz eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda Kumru'da var olan İlköğretim okulları içinde örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

Fiziksel Özellikleri: Kumru Yukarıdamlalı Şehit Adem Öğlü İmam Hatip Ortaokulu, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 15 Öğretmen 1 Kalorifer görevlisi ve 1 TYP işkur temizlik görevlisi ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir. Kumru İlçesi Yukarıdamlalı Beldesi Dereköy Mahallesi´nde bulunan okulumuzda, Pelitli Mahallesi, Kuzbahçe Mahallesi, Fatih Mahallesi, Dereköy Mahallesi ve Avdullu Köyü´nden olmak üzere 190 öğrencimiz vardır. Okulumuzda 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 11 derslik ve Yemekhane bulunmaktadır. Okulumuzun 4000 metrekare kullanım alanı vardır.

Okulun finansman kaynakları: Okul Aile Birliği gelirleri ve hayırsever katkılarıdır. Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır. Okulda veli, çevre, okul işbirliği üst düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır. Planlı Okul Gelişim Modeli ve TKY uygulamaları kapsamında TKY felsefesine ve ilkelerine uygun olarak model çalışmaları etkili şekilde yürütülür. OGYE yoluyla, çalışmalarda eğitime taraf olan herkes temsil edilir. Okulda çalışmalarda ekip çalışması benimsenmiştir.

Ulaşım: Okulumuz, Kumru-Korgan Karayolu´ nun 8-10´nci kilometresindedir.